Arkiv 2019
Arkiv 2017
Arkiv 2016
Arkiv 2015
Arkiv 2014
Arkiv 2012


Värmlands bokfestival
Precis klar innan Värmlands bokfestival 22-23 november på Nöjesfabriken blev boken ”Knastret – 29 år i samma spår”. Det är Göte Fax som är författaren och boken släpptes dagen före på Knastret.

På bilden syns författaren i skivaffären. Dagen efter presenterade han boken på bokfestivalen i ett samtal med Knastrets kommande ägare Christer Fridlund. Bokprojektet har fått ekonomiskt stöd från Eneströmska fonden.

Peter Wallgren står för formgivningen och bidrar med illustrationer. I en intervju i Nya Wermlands- Tidningen säger Göte Fax att han ser Knastret som en unik företeelse i Musiksverige. – Det kändes viktigt att dokumentera stället innan det bytte ägare.

En vecka tidigare kom Jan Warnqvist historiska roman ”Det delade Sverige” som utspelar sig under åren 1936 till 1945 och tar sin början i det spanska inbördeskriget. Den kan också läsas som en kommentar till Sveriges agerande under andra världskriget. På bilden ses författaren samtala med Värmlandsbygdens Dennis Johansson Hall under sin presentation på bokfestivalen.

I september släpptes deckaren ”Kvinnan på isen” skriven av Madelene Cicek. Den utspelar sig i Ransby i norra Värmland där en kvinna hittas mördad på Klarälvens is en vinterdag. Boken behandlar också teman som att växa upp i en familj med missbruk och mäns våld mot kvinnor. På bilden framträder författaren på bokfestivalen med bokens geografiska miljö som fondbild.


   Bernhards förlag, c/o Christer Gustavsson, Horsensgatan 36, 654 67 Karlstad   |   christer.gustavsson4@gmail.com